Projectomschrijving

Het duimzuigend fossiel (2011) heeft als ondertitel: “ten opzichte van doden lijken levenden tamelijk dronken”. De 88 pagina’s bevatten zo’n drie vierkante meter beeldmateriaal, alles is door Rigter handgeschreven en handgetekend. Ook bevat het een cd van 12 tracks met 36 minuten ‘auditief theater’, van ‘Rigter & Bindweefsel’.

De muzikanten zijn o.a.: Nicoline Soeter (viool), Merijn Bisschops (bas/accordeon),
Cluster Klankcollectief (o.a. baritonsaxofoon, tenortrombone, contrabas), de legendarische cult-band ARRVeronique Hogervorst (zang), YouEcho (elektronica) en anderen. Met extra dank aan Jochem Kamp en zijn Studio Muurbloempje.

Over Het duimzuigend fossiel:

fris als goede sashimi (…) poëtische kathedralenbouwer (…) het is gothic meets new wave, het is Jotie T’Hooft én Baudelaire, het is duister & licht (…) Rigter durft risico’s te nemen, en als bundel is deze bundel veel vernieuwender dan het meeste dat voor vernieuwend door wil gaan (…) handgeschreven en verwerkt in bizarre en ingewikkelde pentekeningen (…) aandoenlijk en ook grappig universum (…) en je tript zonder paddo’s (…) rijk scala aan geluidseffecten, samples, instrumenten, ritmes, stemmen, gelach (…) kinderkoortje, een knetterende saxofoon, een jankende viool (…) bent u een van die mensen die liever door de jungle van de schepping dwaalt dan door de wachtkamer van het verhevene, dan is ‘Het duimzuigend fossiel’ een uniek exemplaar voor uw collectie.

r e c e n s i e s :

8weekly (lange versie)
De Recensent
Hanta
3voor12
De Contrabas
Eindhovens Dagblad
Loewak (niet meer beschikbaar)

uitgave: Opwenteling i.s.m. Azul Press
88 pagina’s + cd
16 x 25 cm
ISBN10: 949068709X
ISBN13: 9789490687090
www.opwenteling.nlwww.azulpress.com

17,50 In winkelmand